Wednesday, December 30, 2009

sampai kg sudah...

kol 1 td aku dh smpi umh... rasa cm dah lama betulaku xbalik umah... tapi mmg dah lama pun... kubur arwah mak pun aku dah lm xziarah... paling aku gumbira bila aku jumpa gmbo ms zman memude dulu.... hahahahahaha klaka abis.. huhuhuhuhu... tringat lak zmn time dok ngorat dulu... cinta monyet la katakan... tp klu dah 12 or 13 tahun... cinta monyet ke tue???? cube2 lah fikirkan.... wlau ape pun... aku mmg merindui die... walau bibir mengatakan tidak... hahahahah.... klu wt citer nie mesti best.... nnt lah klu ader idea aku karang jdikan cite... hahahahah... so my holiday... at my kampung.... smbut tahun baru skali....

Sunday, December 27, 2009

bosan bona hari nie.....

bosan bona hari nie... 3 4 hari nie bz memanjang... klu klua jek confirm balik lmbat... pagi nie, lepas anto adik jek xtau nk g mn dah... huhuhu sodih bona den... nak g men bola hr nie br ahad... semalam dak2 laki p14 dh jd johan.. pompuan lak xder game lagi.. lg pun dah nak abis thun dah... tggu yo lah thun depan... paper pun gud luck utk team pompuan p14....

Monday, December 21, 2009

entah lah

Doa Seorang Kekasih
Album : In-Team'04
Munsyid : In-Team
http://liriknasyid.com


Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala

Sunday, December 20, 2009

aku bosan

Yang.. Coba kau jujur padaku
Yang.. Foto siapa di dompetmu
Yang... Kok kamu diam begitu
Sayang jawab atau aku pergi sayang

#
Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain
Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

Yang.. Jangan kira ku tak tahu
Yang.. Tak mudah kau bodohi ku
Yang... Tolong dengarkanlah aku
Tapi sayang
Masih pantaskah kau kupanggil sayang

Back to #

Salahmu mau bicara
Dan ku akan cerita semua
Apa mauku, siapa dirinya
Karna memang tak ada yang lain
Terus hubungiku lagi
Jangan bilang ini yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kamu ngerti aku
Aku sayang kamu selamanya

Back to Reff

dah sampai KL...

hari2 yang memenatkan... ape tak nye dari pagi sampai ke petang dok wt keje... pg tue aku bgn awl glos... 530am... sume org xpecaya aku bgn awal hahahaha... klu biasanye aku mmg la org yg paling lmbt skali bangun... hahahahahahaha...

mula start keje pagi ngan wt bfast... masing2 wt keje ape yg ptt... dah settle masak utk mkn pgi, tolong lak pengantin wt hantaran die... dapat satu msalah... salu satu dr sponser yg die dpt xcukup pasangan lak... penat dok piki akhir nye buat keputusan utk tmbah g.. jgn xpecaya bila aku berjaya menyiapkan 3 tin pelite yg dibuat ngan tin susu... bleh tahan gak la...

dah settle yg tue, tetibe lak paman datang bg tau aku yang lampu pagar yg aku pasang kat umah die dulu tue dah xmenyala... so skang nie aku jadi mantainance lak... jenuh la dok mencari ape masalah die.. tgk cable xder lak yang luke... aku dah mule risau dah tkt cable tue putus.. then tukar sana tukar sini... akhir nye... bila di tgk betul2 geram punye pasal aku tarik cble tue... then ternyata, cable tue dah spark... dah mmg putus... hahahahah... putus lah yg kt dlm simen... so aku dpt g next projek kt umah paman.. tp xtau bila la aku nk g buat... umah abg ijal pun aku xwt g....

dah selesai yg tue... aku join lak pasukan menghidang makanan... aku ingat st je nk joint, sekali mmg aku yg kene dok kt situ... ngan kak zu... wt penat jek soh kak wani bw bju kurung sekali jenguk pun tak bju tue... dr start jamuan smpai balik aku dok bersamdar kt dinding tue... lenguh nye bukan men lagi... hahahahaha... but seronok x terkata... selesai sudah majlis peminangan... next kenduri lak bulan lima wesak day... aku harap sgt2 time tue aku dah abis belajar dah.. dan aku ader masa untuk pegi sn.. but mmg aku wajib kene pegi... xder xkius dah...

dah settle sume benda... timeto balik KL... aku drive kete smpai kuala kangsar... seronok tol dpt bw kete... xder tekanan,,, bw kete cam biasa.... hahahah F1...

Friday, December 18, 2009

malam sebelum majlis....

best tol mlm nie... aku seronok betul dapat jumpa ngan sepupu2 yg mmg dah lama aku tak jumpa.. walau pun pg td aku terpaksa tggu abg pickup sampai sejam... tapi tue sume berbaloi2...

gerak dari KL kol 730am... dengan cuaca yg memang baik... tapi yg xbaik nye perjalan mmg slow sgt sbb ader lg 1 kete yg follow.. tue yg xbest... smpi kt tanjung mallim my turn to drive... abg dah ngantok gilo... yg xbest nye... time aku drive je hujan lak... dah la mata tahan ngan tuk.. kete xleh bw laju sbb ader yg follow n hujan... tekanan betul... but kami selamat sampai kt baling kol 130pm... penat yg amat... setengah jm pastu bibik yg kt teluk intan lk smpi... memang meriah gile... penat hilang bila dpt mkn nasi kerabu yg abah masak..

petang....
dah hilang penat... dah siap mndi... abah lak ajak keluar... skang aku jd driver abah lak... klua klu dekat xpe, ni smpi sgi petani pegi nye.. xpe lah... lyn abah.. jauh pun jauh lah... skali dlm kete abh minta soh beli CRV lak... hahahahaha... klu dulu bila aku sebut pasal CRV mmg kene gelak jek... dorg sume xnak... tetibe lak hr nie nk soh beli CRV.. kete idaman aku tue...

malam...
dari petang smpi kemalam.. ader saje yg nk kenekn aku... sbb spupu yg nk tunang nie adik g dr aku... hahahahah... besa lah masing2 dok tanye bila n bila n bila... pening nk jawab... xpe lah anggap je lah sume tue gurauan....
mlm nie, sebelum aku buka blog nie, tugasan pertama yg kene wt ialah SIREH JUNJUNG... mmg sireh tue kene junjung lah... et keje tue ngan kak zue... sepupu ipar... time wt sireh junjung pun kene g ngan wak ngan bibik... ader jek poin die nk kene kan aku... but aku kn bijak sket... aku kenakn die balik... but part yg paling best mlm nie adalah... aku dapat tddo ngan bibik kam... seronok.... dah lm xtdo ngan die... hahahaha..

but mlm nie aku xleh nk upload gamabar... sok2 nnt aku upload lah... byk g benda yg aku nk citer kot... paper hal nnt aku update g blog nie... n last time to sleep... gmba sume ondway k... tungguuuuuuuuuuuuuuuuu....

Wednesday, December 16, 2009

my first

assalamualaikum... this is my first try.. n i have to learn more.. kepada yg sudi mengajar silakan, dan usaha anda dialu-alukan...
xtau ape nk type kt sini... just merepek jek... hope xder sape yg nk gelak...

nie benda yag paling best... benda nie bleh wt aku jdi tenang.. bleh lupekan segala benda.. marah rindu n sume skali...
skang nie aku mmg xder keje nk buat hahahahaha.. so aku merepek je lah kt sini... huhuhuhuhu