Monday, June 28, 2010

xabis lagu rupenye

setelah sekian lama... aku ingatkn segala nye telah berakhir.. tp sebaliknye telah berlaku.. masih lagi ade benda yang aku perlu settlekan.. tetiba je tuition fees naik... semua studen hangin.. yang paling best nye.. ape yang membuatkan aku lagi hangin bila, aku nye fees cecah sampai RM1778... memang hangin tol la... aku pun xtahu dah mn aku nak cari duit untuk cover benda tue...

Thursday, June 24, 2010

berakhir sudah...

hari nie merupakan hari last untuk aku tdo di hostel unikl-bmi.. segala telah berakhir... aku telah menamatkan sesi pengajian aku disini dan aku juga telah melaksakan hajat aku untuk menyemadikan piala pusingan bola tampar (w) di sini.. segala telah aku laksanakan dengan sebaik mungkin.
terima kasih kepada sir razak yang telah banyak memberi tuntuk ajar dan nasihat untuk aku memperbaiki setiap kelemahan aku dalam permainan bola tampar nie... kepada manager yang sentiasa bersama dengan anak buah nye... kepada pasukan bola tampar (W) unikl-bmi yang bersusah payah untuk save kan bola untuk setiap game... kepada semua penyokong yang setia bersama kami yang untuk kami akhiri perjuangan ini dengan baik...
alhamdulillah kami telah menyumbangkan 1 pingat emas kepada bmi.. semoga emas yang kami sumbangkan ini akan membantu campus kami untuk mencapai bintang yang kelima...
terima kasih kepada semua satff dan student unikl-bmi yang telah banyak membantu untuk aku berjaya hingga ketahap ini...
aku sayang unikl-bmi

Friday, June 18, 2010

FeMaLe VoLLeYBaLL...

UniKL Sp0rTz cArNiVaL : -

FeMaLe VoLLeYBaLL -

21/06 - WiTh MSI (1045) and CC (1745)
22/06 - WiTh MIAT (1045)
23/06 - WiTh RCMP (1000)

Thursday, June 17, 2010

fruuuussssttttttt.....

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan

Wednesday, June 16, 2010

kau yang bernama cinta

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

buat teman yang aku rindui....

seglanya bermula pd perkenalan pertama masa sama2 menjejjejak kan kaki ke sekolah... bertegur sape... bertanya kan nama.. salam dihulur tnda persahabatan.. semakin hari semakin rapat.. setiap ape yg dirasa di kongsi bersama.. sakit... senyum.. tawa.. suka dan duka sentia di kongsi... rasa tak puas hati akan sentiasa diluah kan bg elak kan bermasam muka terlalu lama...
naamun... hari ini aaku rindu kan kawan ku, sahabat ku, kakak ku yang hilang entah kemana.. puas aku mencari silap ku... tapi entah dimana... teman.. berilah aku kesempatan untuk aku memohon maaf pada mu... di kala aku masih berpijak di bumi yang serba indah ini... teman.. aku mohom maaf di atas segala kekusutan... yang telah aku lakukan.. maaf kan aku andai nye segala nye bermula dari aku...
teman.. aku akan sentiasa ada untuk mu selagui engkau memerlukan aku... engkau akan sentiasa jd sahabat ku yang paling akrab pernah aku ade.. telah banyak benda yang aku simpan untuk aku ceritakan pada mu.. terlalu lama untukk aku simpan segala cerita yang aku ada... sudah lama kita tidak berkongsi cerita... tidak keluar bersama...
segala nya manis aku rasakn...
buat teman yang telah lama menghilang.... aku terlalu rindukan kamu..

Tuesday, June 15, 2010

permulaan yang baik

frenly macth yang telah diatur, alhamdualillah kedua2 frenly berpihak kepada kami.. frenly tang pertama unikl-bmi vs um(staff)... alhamdulillah kami menang 2-1.. frenly yang ke-2 telah berlansung pada petang semalam di bank negara... alhamdulillah juga berpihak kepada unikl-bmi.. 3-0... segala nya bermula dengan baik. dan kami masih lagi mencari team2 volleyball di sekitar KL dan selangor untuk wt frenly... semua nye adalah persediaan untuk menghadapi sukan UniKL pada 20-25 jun 2010... dan kami bertekad untuk meneruskan kejuaran untuk kali keempat untuk BMI dan untuk kali ke-3 berturut untuk pasukan volleyball (female)... segalanya akan kami usahan untuk mencapai kearah itu.. pasukan favorite untuk sukan tahun nie masih lagi BMI dan juga MICET... insya-allah dengan kesungguhan kawan2 sepasukan dan semangat yang masih ada dengan kami... kejuaraan tetap milik kami unuk kali ini... segala nye untuk BMI....

Sunday, June 13, 2010

luahan hati

langit xselalunye cerah... harapkan cerah sepanjang hr, rupa nye hujan yg mendatang.. itulah lumrah hidup yang kadang2 kita berada diatas dan kadang2 kita berada dibawah.. kadang2 kita disayang dan lepas tue dibuang... kadang2 kita mencintai dan di cintai dan lepas tue kita di benci sepenuh hati... setiap manusia ade kelebihan dan kekurangan... setiap perjuangan ada pengorbanan... untuk mendapatkan hasil yang cantik... hati xtenang bila terasa dicabar.. hati xtenang bila terasa kehilangan... hati xtenang bila tiada khabar berita... hati sering gundah gula bila kekasih hati diam membisu... diri terasa sunyi bila kekasih hati buat xtahu... kesabaran dalam bercinta.. ade pasang surut nye.. kadang melenting xtentu hala.. kadang merajuk tak tentu pasal.. luka di hati xder sapa yang tahu...
sayang.... maaf kan aku...
kerna.. ake pernah membuat diri mu menangis... aku pernah membuat hti mu terluka.. aku terlalu mengongkong kamu.. hidup mu sempit bila bersama dengan aku.. sayang maaf kan segala salah dan silap ku... segala perbuatan ku...
sayang.. hanya engkau yang aku sayang... hanya engkau yang aku cinta.. tiada yang melainkan engkau selamanya... aku terlalu sayang kn kmu sehinggakan segala nye untuk kamu... engkau lah segala nya dalam hidup ku...
sayang ku...

Manja Kekasihku

Manja engkau sumber ilhamku
Manja penyeri malam-malamku
Manja datanglah engkau padaku
Bersama harum haruman kasihmu oh...

Manja engkau penawar rinduku
Manja aku menyintaimu
Manja oh... oh manjaku
Tanpa hadir kasih tak bererti
Oh oh Manja

Katakanlah hanya aku di hatimu
Berkatalah engkau cinta kepadaku
Percayalah aku sayang kepadamu
Percayalah rinduku hanya untukmu
Selama-lamanya

Meranalah
Diriku andainya kau pergi
Menangislah
Jiwaku andainya kehilangan dirimu

Kutanamkan impian
Kulebarkan harapan
Moga kita hidup bahagia oh...

Oh... manja

Wednesday, June 9, 2010

akhir nye...

setelah sekian lama aku berhempas pulas dengan segala suka dan duka.. akhir nye aku telah berjaya menghabiskan pengajian aku... bila aku menyingkap kembali kisah lama aku.. aku bersyukur sangat2 kerana dengan izin-Nya aku telah menghabiaskan pengajian aku kali ini.. dulu aku penah belajar di peringkat yang sama seperti sekarang.. degree... tp ms tue jiwa aku masih lagi memberontak... lepas spm.. enjoy pun xabis lagi... dah nk sambung study.. degree lak tue..ms tue kt batu pahat... segala nya aku terima atas nasihat abang dan abah... tp aku gagal di pertengahan jalan.. mcm2 mslh yang timbul.... di akhir sem sebelum aku kene tendang... mak aku telah kembali kerahmatullah.... sekali lg aku bersyukur sebab die pergi dengan aku disisi nye... sem baru bermula aku tekad untuk sekurang2nye nak pointer yg bleh save aku... tp aku tewas... lepas mak ninggal, abah lak sibuk dok cr pengganti... adik2 aku sume nye xtahu.. ms tue... ader kakak mcm xder kakak.. ade abang, pecah belah... aku sendirian selesaikan masalah yg bersarang dalam kepala otak aku nie... bila adik dah tahu, merajuk plak... jenuh nak balik kg dr batu pahan ke kelantan.... jenuh nak cr tiket... aku ingat lg... petang tue aku call abag kata nak balik umah... klu tiket xder, aku nk sewa keto member drive balik umah... trus abang kelam kabut soh aku balik ostel tunggu die... balik ngan die... balik umah... adik dah kurus... xmkn kata nye... memerap kt bilik.... ngan abah pun xbercakap... kesah yang memang aku akn kenang smpai bila2...
setelah ape yang berlaku... klu di ikut kn hati mmg dah mls aku nk smbung blaja dah... tp bila aku tengok member2 aku sume dah bekerja... dah ader kete... dah hidup senang... aku jd dengki... dalam diam aku sambung belajar balik... alhamdulillah rezeki aku masih ade lagi... aku bermula dari bawah... bermula diploma utm-kktmpm, aku mengorak langkah untuk terus berjaya... segala kemahiran yang aku belajar di kktmpm dulu.. xpernak aku persiakan... segalanya aku gunakan sehingga hr nie... sekarang aku berada di unikl-bmi... dan setelah 3 tahun aku study, akhir nye... aku berjaya menamatkan pengajian ku... alhamdulillah.... aku akan grad dengan jubah dan pakai cap 4segi.... itu adalah hadiah untuk abah dan mak aku... untuk aku tebus segala kekecewaan aku dulu...
last... time cr keje yg xdapt2.....