Thursday, January 7, 2010

saat paling best bila berada di kampung....


benda yang akan aku lakukan bila aku balik kampung... g bukit bakar mandi air sungai... yang paling best tempat aku jumpa buah hati masa aku zaman memuda dulu... hahahhaha... kt sebelah nie aku lah tue... masih termenung. nak turun ke tak nak.. sejuk tue...masih menikmati keindahan alam sebelum aku masuk kedalam air yang sememang nye sejuk yang amat. klu nak try jom la balik umah aku. kepada sesape yang berminat, umah aku sentiasa terbuka kepada semua...


lihat lah ketengan air yang sejuk nie, mambawa ketenangan kepada sesiapa sahaja yang nerada didalam nye. kesejukan yang menyegarkan setiap badan yang berendam dengan nya. tapi perlu dipastikan anda tidak lah lama sangat tidak berjumpa dengan air. takut lak nanti mati lak hidupan air yang ada bersamanya.....dah pupus lak hidupan terssebut. kawasan agak luas, biasa nye ader kem pada setiap hujung minggu kecuali pada musim tengkujuh.... bleh gak nak buat time tue, tapi takut nanti ader yang terperangkap macam dulu bila ader sekumpulan pelajar yang konon nye nak berkhemah. tapi xbleh nak kluar sebab air sungai naik.. hahahaha tue lah tak dengar orang tua cakap.

yang nie lak adalah sepupu2 aku yang akan aku bawa kemana
saja aku pergi...but bila aku balik ostel xder lah aku bawa dorang nie. yang baju pink tue masitah n yang blakang tue adik die bazil. dorang nie dah mcm adik2 aku dah. nak2 yang blakang tue, manje beno ngan aku. dari dulu smpai skang, dengan aku mesti dengar kata. klu ngan mak die... macam2 alasan die bagi... ade je alasan die... sitah dah abis blaja dah skang die keje kt taska mne tah... tp area kota baru la... yang bazil lak baru masuk darjah 6. ape nk jadi la ngan budak nie. harap2 die dapat keputusan yang bagus dari adik bradik die yang lain.. dapat result bagus, minta je ape yang ko nak.. itu janji aku... pening gak aku nak piki nie... hahahahaha air tue bukan dalam mn pun, sje mengada nak nek pelampung... klu sitah tue yang duduk... pelampung pun tenggelam... sbb dah try aku dah try dulu dah...hahahahha


ni lah kegemaran aku bila aku dah jumpa sungai. duduk kat celah batu yang air nye deras skit. dan aku akan baring... menenangkan jiwa aku bila aku dalam kekusutan. beginilah cara nye untuk aku menguraikan sedikit kekusutan yang membelenggu fikiran. mencari ketenangan dengan kekuasaan tuhan yang maha berkuasa. best dok mcm nie... so nie lah die keje aku bila aku balik kampung.. aku akan keluar mencari air terjun, anak2 sungai yang memang best untuk mandi.. sambil melinhat keindahan alam...