Thursday, July 29, 2010

setelah sekian lama....

dah sebulan aku mencari kerja.. tapi aku masih belum temui ape yg aku kehendaki.. aku belum dapat ape yang aku nak.. setelah sekian lama merantau... aku masih berbelah bagi.. kemana harus aku tujui.. disini telah banyak aku usahakan... tp hasil nye belum menjadi... aku dpt offer di tmpt lama aku kerja dulu.. tp aku masih memikirkan kesan nye.. baik buruk nye.. ngan aku boss xder masalah.. ngan org lain aku xthu lah.. mgkin akan aku cuba utk bekerja dgn nye lagi.. tp setelah aku balik kg nnt la.. buat sayang kakak yg terlalu kakak sayang... kakak masih mencari tmpt yg sesuai... jika di kmpg rezeki nye, akan kakak balik kg.. tp xkan pernah kakak lupa pd sayang.. akan kakak cr ms yg terluang utk kakak bersama sayang... sayang sentiasa di hati kakak...

Monday, June 28, 2010

xabis lagu rupenye

setelah sekian lama... aku ingatkn segala nye telah berakhir.. tp sebaliknye telah berlaku.. masih lagi ade benda yang aku perlu settlekan.. tetiba je tuition fees naik... semua studen hangin.. yang paling best nye.. ape yang membuatkan aku lagi hangin bila, aku nye fees cecah sampai RM1778... memang hangin tol la... aku pun xtahu dah mn aku nak cari duit untuk cover benda tue...

Thursday, June 24, 2010

berakhir sudah...

hari nie merupakan hari last untuk aku tdo di hostel unikl-bmi.. segala telah berakhir... aku telah menamatkan sesi pengajian aku disini dan aku juga telah melaksakan hajat aku untuk menyemadikan piala pusingan bola tampar (w) di sini.. segala telah aku laksanakan dengan sebaik mungkin.
terima kasih kepada sir razak yang telah banyak memberi tuntuk ajar dan nasihat untuk aku memperbaiki setiap kelemahan aku dalam permainan bola tampar nie... kepada manager yang sentiasa bersama dengan anak buah nye... kepada pasukan bola tampar (W) unikl-bmi yang bersusah payah untuk save kan bola untuk setiap game... kepada semua penyokong yang setia bersama kami yang untuk kami akhiri perjuangan ini dengan baik...
alhamdulillah kami telah menyumbangkan 1 pingat emas kepada bmi.. semoga emas yang kami sumbangkan ini akan membantu campus kami untuk mencapai bintang yang kelima...
terima kasih kepada semua satff dan student unikl-bmi yang telah banyak membantu untuk aku berjaya hingga ketahap ini...
aku sayang unikl-bmi

Friday, June 18, 2010

FeMaLe VoLLeYBaLL...

UniKL Sp0rTz cArNiVaL : -

FeMaLe VoLLeYBaLL -

21/06 - WiTh MSI (1045) and CC (1745)
22/06 - WiTh MIAT (1045)
23/06 - WiTh RCMP (1000)

Thursday, June 17, 2010

fruuuussssttttttt.....

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan

Wednesday, June 16, 2010

kau yang bernama cinta

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

buat teman yang aku rindui....

seglanya bermula pd perkenalan pertama masa sama2 menjejjejak kan kaki ke sekolah... bertegur sape... bertanya kan nama.. salam dihulur tnda persahabatan.. semakin hari semakin rapat.. setiap ape yg dirasa di kongsi bersama.. sakit... senyum.. tawa.. suka dan duka sentia di kongsi... rasa tak puas hati akan sentiasa diluah kan bg elak kan bermasam muka terlalu lama...
naamun... hari ini aaku rindu kan kawan ku, sahabat ku, kakak ku yang hilang entah kemana.. puas aku mencari silap ku... tapi entah dimana... teman.. berilah aku kesempatan untuk aku memohon maaf pada mu... di kala aku masih berpijak di bumi yang serba indah ini... teman.. aku mohom maaf di atas segala kekusutan... yang telah aku lakukan.. maaf kan aku andai nye segala nye bermula dari aku...
teman.. aku akan sentiasa ada untuk mu selagui engkau memerlukan aku... engkau akan sentiasa jd sahabat ku yang paling akrab pernah aku ade.. telah banyak benda yang aku simpan untuk aku ceritakan pada mu.. terlalu lama untukk aku simpan segala cerita yang aku ada... sudah lama kita tidak berkongsi cerita... tidak keluar bersama...
segala nya manis aku rasakn...
buat teman yang telah lama menghilang.... aku terlalu rindukan kamu..

Tuesday, June 15, 2010

permulaan yang baik

frenly macth yang telah diatur, alhamdualillah kedua2 frenly berpihak kepada kami.. frenly tang pertama unikl-bmi vs um(staff)... alhamdulillah kami menang 2-1.. frenly yang ke-2 telah berlansung pada petang semalam di bank negara... alhamdulillah juga berpihak kepada unikl-bmi.. 3-0... segala nya bermula dengan baik. dan kami masih lagi mencari team2 volleyball di sekitar KL dan selangor untuk wt frenly... semua nye adalah persediaan untuk menghadapi sukan UniKL pada 20-25 jun 2010... dan kami bertekad untuk meneruskan kejuaran untuk kali keempat untuk BMI dan untuk kali ke-3 berturut untuk pasukan volleyball (female)... segalanya akan kami usahan untuk mencapai kearah itu.. pasukan favorite untuk sukan tahun nie masih lagi BMI dan juga MICET... insya-allah dengan kesungguhan kawan2 sepasukan dan semangat yang masih ada dengan kami... kejuaraan tetap milik kami unuk kali ini... segala nye untuk BMI....

Sunday, June 13, 2010

luahan hati

langit xselalunye cerah... harapkan cerah sepanjang hr, rupa nye hujan yg mendatang.. itulah lumrah hidup yang kadang2 kita berada diatas dan kadang2 kita berada dibawah.. kadang2 kita disayang dan lepas tue dibuang... kadang2 kita mencintai dan di cintai dan lepas tue kita di benci sepenuh hati... setiap manusia ade kelebihan dan kekurangan... setiap perjuangan ada pengorbanan... untuk mendapatkan hasil yang cantik... hati xtenang bila terasa dicabar.. hati xtenang bila terasa kehilangan... hati xtenang bila tiada khabar berita... hati sering gundah gula bila kekasih hati diam membisu... diri terasa sunyi bila kekasih hati buat xtahu... kesabaran dalam bercinta.. ade pasang surut nye.. kadang melenting xtentu hala.. kadang merajuk tak tentu pasal.. luka di hati xder sapa yang tahu...
sayang.... maaf kan aku...
kerna.. ake pernah membuat diri mu menangis... aku pernah membuat hti mu terluka.. aku terlalu mengongkong kamu.. hidup mu sempit bila bersama dengan aku.. sayang maaf kan segala salah dan silap ku... segala perbuatan ku...
sayang.. hanya engkau yang aku sayang... hanya engkau yang aku cinta.. tiada yang melainkan engkau selamanya... aku terlalu sayang kn kmu sehinggakan segala nye untuk kamu... engkau lah segala nya dalam hidup ku...
sayang ku...

Manja Kekasihku

Manja engkau sumber ilhamku
Manja penyeri malam-malamku
Manja datanglah engkau padaku
Bersama harum haruman kasihmu oh...

Manja engkau penawar rinduku
Manja aku menyintaimu
Manja oh... oh manjaku
Tanpa hadir kasih tak bererti
Oh oh Manja

Katakanlah hanya aku di hatimu
Berkatalah engkau cinta kepadaku
Percayalah aku sayang kepadamu
Percayalah rinduku hanya untukmu
Selama-lamanya

Meranalah
Diriku andainya kau pergi
Menangislah
Jiwaku andainya kehilangan dirimu

Kutanamkan impian
Kulebarkan harapan
Moga kita hidup bahagia oh...

Oh... manja

Wednesday, June 9, 2010

akhir nye...

setelah sekian lama aku berhempas pulas dengan segala suka dan duka.. akhir nye aku telah berjaya menghabiskan pengajian aku... bila aku menyingkap kembali kisah lama aku.. aku bersyukur sangat2 kerana dengan izin-Nya aku telah menghabiaskan pengajian aku kali ini.. dulu aku penah belajar di peringkat yang sama seperti sekarang.. degree... tp ms tue jiwa aku masih lagi memberontak... lepas spm.. enjoy pun xabis lagi... dah nk sambung study.. degree lak tue..ms tue kt batu pahat... segala nya aku terima atas nasihat abang dan abah... tp aku gagal di pertengahan jalan.. mcm2 mslh yang timbul.... di akhir sem sebelum aku kene tendang... mak aku telah kembali kerahmatullah.... sekali lg aku bersyukur sebab die pergi dengan aku disisi nye... sem baru bermula aku tekad untuk sekurang2nye nak pointer yg bleh save aku... tp aku tewas... lepas mak ninggal, abah lak sibuk dok cr pengganti... adik2 aku sume nye xtahu.. ms tue... ader kakak mcm xder kakak.. ade abang, pecah belah... aku sendirian selesaikan masalah yg bersarang dalam kepala otak aku nie... bila adik dah tahu, merajuk plak... jenuh nak balik kg dr batu pahan ke kelantan.... jenuh nak cr tiket... aku ingat lg... petang tue aku call abag kata nak balik umah... klu tiket xder, aku nk sewa keto member drive balik umah... trus abang kelam kabut soh aku balik ostel tunggu die... balik ngan die... balik umah... adik dah kurus... xmkn kata nye... memerap kt bilik.... ngan abah pun xbercakap... kesah yang memang aku akn kenang smpai bila2...
setelah ape yang berlaku... klu di ikut kn hati mmg dah mls aku nk smbung blaja dah... tp bila aku tengok member2 aku sume dah bekerja... dah ader kete... dah hidup senang... aku jd dengki... dalam diam aku sambung belajar balik... alhamdulillah rezeki aku masih ade lagi... aku bermula dari bawah... bermula diploma utm-kktmpm, aku mengorak langkah untuk terus berjaya... segala kemahiran yang aku belajar di kktmpm dulu.. xpernak aku persiakan... segalanya aku gunakan sehingga hr nie... sekarang aku berada di unikl-bmi... dan setelah 3 tahun aku study, akhir nye... aku berjaya menamatkan pengajian ku... alhamdulillah.... aku akan grad dengan jubah dan pakai cap 4segi.... itu adalah hadiah untuk abah dan mak aku... untuk aku tebus segala kekecewaan aku dulu...
last... time cr keje yg xdapt2.....

Monday, May 24, 2010

ku merindui mu.....

seandainya kau ada disini dengan ku mungkin ku xsendiri
bayangan mu yang selalu menemani ku
hiasi malam sepi ku
ku ingin bersama diri mu
ku tak akan pernah
berpaling dari mu
walau kini kau jauh dari ku
kn selalu ku nanti kerna....
ku sayang kamu
hati ini selalu memanggil nama mu
dengarlah melati ku
ku berjanji hanya lah untuk mu cinta ku
tak kan pernah ada yang lain
adakah rindu dihati mu seperti rindu yang ku rasa
sanggupkah ku terus terlena
tanpa mu disisi ku..
ku kan selalu menanti mu
seandainya kau ada disini dengan ku
mungkin ku x sendiri..
bayangan mu yang selalu menemani ku hiasi malam sepi ku
ku ingin bersama diri mu
ku tak akan pernah berpaling dari mu
walau kini kau jauh dari ku
kan selalu ku nanti kerna
ku sayang kamu...
kn selalu ku nanti kerna...
ku sayang kamu....

Thursday, May 20, 2010

segala nye berakhir....

selesai sudah segala zaman pengajian aku di BMI... segala pahit manis akan aku ingat selamanya... cuma skang nie.. aku nk melunaskn misi terakhir aku yang pernah aku jnj kan dulu... impian aku untuk simpan piala pusingan untuk volleyball(female) di BMI... segala akan aku lakukan 20-25 jun nanti.. akan ku kota segala jnji ku....
mggu depan dah nk klua result dah... semoga berjaya yatimaasom...

Tuesday, May 4, 2010

dah dpt lappy balik....

alhamdulillah... lappy aku dah selamat di repair oleh Angah... hahahaha.. nasib lappy aku xmeletup je... xpe lah, semua nie untuk sementara tggu lappy baru... huhuhuhuhu.. insya-allah... pape pun kakak rindu ngan sayang... kakak sayang sayang... lepas nie dah start cuti dah.. last paper 7hb.. ra nye xdpt ikut member2 g karok kot... lps final aku kemas brg dah.. sbtu aku dah balik.. tp trip nie lebih pnjang.. nk kene g teluk intan dulu... letih tol la.... trip belum start tp aku dah terasa penat nye... xpe lah.. pape pun semoga selamat smpai ke destinasi..

Monday, April 26, 2010

jadual final....

jadual je lebih.. study nye dok...

pengajian malaysia - 27/04/10 (3pm)
innivation - 27/04/10 (230pm)
electrical system in building - 5/05/10 (230pm)
industrial control - 7/05/10 (830am)

semua nya di dewan gemilang...

saat2 terakhir di BMI

ms berlalu terlalu cepat... pejam celik dah 3 tahun aku kt gombak. dah 3 kali aku wakil bmi utk sukan uniKL... time study bukan maen lg lm nye.. tapi time nk abis nie.. rasa mcm cpat je.. kurang dari 2 minggu aku kt bmi.. aku akn angkut segala barang aku balik kg lak pas nie... 18hb aku akan datang balik untuk latihan sukan uniKL.. tahun merupakan tahun terakhir.. aku ank lakukan yang terbaik n pastikan piala pusingan untuk sukan bola tampar wanita akan selama berada di BMI.. huhuhuu.. hadiah untuk tuan razak tersayang...
kepada sayang kakak..
kakak sayang akmu sampai bila2.. hanya syg yang kakak ade.. tiada yng lain melainkn kamu.. segala untuk kamu...

Wednesday, April 14, 2010

kurang lebih 3 minggu....

alhamdulillah aku memanjat kesyukuran kepada Dia yang maha Esa sebab memberi aku peluang untuk menghabis kan pembelajaran aku kt BMI nie... huhuhuhu aku ader lagi kurang lebih 3 minggu saja lagii untuk aku habis kan segala proses pembelajara aku dekat sini... semua ini untuk org yang aku sayang dan aku nk tebus balik kegagalan aku yang dulu... insya-allah 27hb dan 29 april ader paper untuk pengajian malaysia dan juga innovation... dan seterusnye 5hb dan 7hb mei ade dua lagi paper ia itu electrical system in building dan juga industrial control... dan selepas tue habis la pengajian aku kt sini... aku akan merindui setiap saat manis aku kt sini.... insya-allah...

Saturday, April 10, 2010

teramat merindukan kamu....

aku ingin engkau ada disini..
menemaniku saat sepi..
menemani ku saat indah...

berat... hidup ini tanpa diri mu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

aku rindu setengah mati kepada mu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski telah lama kita tak bertemu
ku selalu memimpikn kamu
ku tak bisa hidup tanpa mu

p/s....
aku teramat merindui kamu....
sesungguhnya hanya kamu dihati ku....
tiada yang lain melainkan kamu....
sentiasa di hati....


Monday, April 5, 2010

Pemilik Hatimu

lihatku disini...
kau buatku menangis...
ku ingin menyerah...tapi tak menyerah...
mencoba lupakan...tapi ku bertahan...

kau terindah...dan selalu terindah...
aku bisa apa tuk memilikimu...
kau terindah...kan salalu terindah...
harus bagaimana ku mengungkapnya...
kau pemilik hatiku...

mungkin lewat mimpi...
ku bisa tuk memberi...
ku ingin bahagia...tapi tak bahagia...
ku ingin di cinta...tapi tak dicinta...
kau pemilik hatiku...

aku rindu kamu.....


Apa agaknya khabarmu di sana?
Di sini ku sedang dibelenggu rindu
Beginikah rasa seksa perpisahan
Sungguh anehnya hidup berasingan

Hati terasa bagai tertinggal di situ
Meskipun tubuh dah jauh beribu batu
Sesaat seperti tahun lamanya
Semasa kau tiada
Apa yang terdaya…

Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh

Jauh sekali hidup di sini berbeza
Beribu kali lagi ku selesa di sana
Tak sabar menantikan detik kepulangan
Namun hingga itu
Apa yang termampu…

Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh

Terlintas di fikiran untuk meminggirkan saja
Semua pencarian di sini
Tetapi ini sebahagian dari pengorbanan
Bekalan andainya hari sukar mencabar

Tuesday, March 30, 2010

sakit tekak melanda.....

tak penak aku sakit tekak sampai mcm nie skali... sakit yang teramat sangat... nk bercakap pun mls rasa nye.... smpikn aku tdo pun strepsil dlm mulut.. nasib xtecekik... pape pun aku rindu ngan sayang aku... sayang aku majuk mlm nie... silap aku.. bukan silap die pun..
sayang kakak minta maaf k... kakak dah xdy nk becakap dah.. skt sgt2.. so pape hal nnt just msg je... xdok hal la...

Monday, March 29, 2010

volleyball@ukm bangi...

2 hari yang cukup memenat kn bila bua hari berhempas pulas untuk mencapai satu hajat yang tidak kesampaian.... bila mana kami kalah di semi final.. walau ape pun yang berlaku... game 2 hari lepas mmg best... team bersatu untuk mencapai satu matlamat yang sama... tapi bila ader 1 2 kesilapan itu biasa.. xder ape yang bleh aku katakan bila ade player yang dah kene aim... huhuhuhuhu... pape pun harap2 game akan datang kami cukup 1 team... hahahahha... setiap kali maen... mesti ade yang x cukup..

Thursday, March 25, 2010

kenangan masa pektikel kt TNBD cwgn kecil Machang

time nie last day punch card... kol 330 aku dah cabut dah.. mcm2 alasan aku bagi kat forman tue untuk aku balik awal.. patutu nye kene balik kol 5, oleh kerana fomen aku tue bek hati dapat la aku balik awal. yang best nye time tue, balik berjemput tue.. nak tau sape yg jmput biarlah ia mnjdi kenangan... hahahaha... mlm nye nek bus same ngan die huahuahua... time 2 baek g.. tapi sekarang tidak lagi...


dak 2 org nie la yg slalu kacau aku time keje.. pape hal ade je nk cite ngan aku.. nak mengadu la konon.. yang baju putih tue nm die mcna.. die la dak yang paling kepoh skali.. tpi yang best nye time first die datang reigster kt office tue, bleh lak die nek tdo kat surau office.. nek hangin gak la aku.. maklum la, time tue aku masuk awal seminggu je.. tue yang hangin sket tue.. senior la katakan.. yang bajet ayu tue plak, adah.. die nie student degree uniten.. bapak die keje kt tnbd tanah merah.. tue yang senang je die nk training kt tnb... die lg la... die masuk 2 minggu sebelum aku abis.. sempat gak la bermesra2 ngan die... huhuhu


hati xtentu arah bila....

hati xtentu arah bila.....
dah nak abis study nie... tapi xpham ape yang diajar.. jenuh nak fahamkan.. xlama g dah nak final.. mcm mn la aku nk jawab soalan final nnt.. aku betul2 risau...

hati xtentu arah bila....
final projek xjalan.. ape nk jdi ngan projek tu pun aku xtau.. nak wt hardware lagi.. nak wat program g... nek pening palo aku

hati xtentu arah bila....
hati merindui orang yang disayang... fikiran hanya ingat die saje.. xde ape yang difikirkan melainkan die.. xder sape yang disayangi melainkan die... amu amt merindui die....

hati xtentu arah bila.....
dah lama aku xmaen volley... dah lama beno aku xmaen nie.. harap2 hujung minggu nie aku dapat maen dengan baek...

Tuesday, March 23, 2010

kerinduan yang menggila....


kenapa mesti ada rindu... kenpa mesti ada sayang... kenapa semua nie mesti ada... sesungguhnya aku amat merindui diri nya.. setiap saat.. setiap detik.. aku hanya memikirkan tetang diri nya... sungguh istimewa die dalam hidup aku... hanya itu yang mampu aku ucapkan... aku amat merindui diri mu... setiap minggu mesti ade sahaja alasan untuk aku berjumpa dengan diri nya... tidak boleh tidak.. aku mesti mencari die.. wlau kemana die pergi... aku merindui diri nye....... die yang aku sayang...

Sunday, March 21, 2010

Antara benci dan suka

Antara benci dan suka ada satu garisan pemisahdan garisan itu adalah menyampah sedikit terlajak menjadi suka dan sedikit terlebih bakal menjadi benci

Bila aku sakit hati dengan orang,maka aku suka kan rasa ini.Aku bimbang terlebih benci akan menyebabkan cinta.dan jangan lupa terlebih cinta akan menyebabkan benci.Bila benci,aku tak akan cakap langsung dengan orang tu.elak dari dia seumur hidup.tapi kalau menyampah,still boleh be a friend to him,but not too close,still ada limit pemisah.dan boleh interaksi atas sebab-sebab munasabah.MAsih berharap aku tak akan melepasi garisan menyampah itu.Kita masih kawan,walaupun.............

Tips melupakan seseorang

Cara terbaik untuk melupakan seseorang.
1.Jauhkan diri daripada jumpa dia
2.Jangan contact dia.
3.Delete nick dia from YM korang.
4.Hindarkan diri dari "lepak" dengan dia.
5.Tak yah laa dok cerita pasal dia 24 jam.Hal ini mungkin akan menggembirakan anda di saat anda bercerita tuu tapi kesan jangka panjang ialah, dengan mengingati dia , hati anda yg terluka itu akan bertambah dalam lukanya..
6.Kalau boleh delete Friendster dia skali agar profile dia tak muncul kat FS korang everytime dia update FS.
7.Fikirkan semua sifat-sifat buruk dia yang korang rasa tak worth pun untuk diminati
8.Stop thinking that he/she is sweet. Tak de sweet nye derrr orang yang tak nampak keistimewaan kita kan.....
9.Ingat...hanya sayang orang yang sayang kita sahaja.
10.Berusaha untuk buang terus dia dari ingatan.
11.Tak yah laa nak "berkawan" dengan dia dengan harapan dia akan merubah fikiran.Kalau boleh lupakan dia terus dan anggap je dia dah mati.
12.Tumpukan perhatian kepada life anda.
13.Anggap sahaja bukan anda yg bermasalah tapi dia.
14.Tok sah laa letak org yg tinggalkan kita or treat kita cam sampah sebagai ratu/putera hati kita.Pertama,orang yg lukakan kita tak layak punmendapat tmpt yg istimewa dalam hati kita.Kedua,kalau anda tak buang org tu dari hati korang,korang akan terlepas cinta lain yang mungkin lebih hebat daripada ex korang yang sah2 tak sayangkan korang tu.
15.Akhir sekali tabahkan hati dan sentiasa ingat mana2 lelaki/perempuan pun bertuah memilih anda sebagai teman hidup kerana anda adalah seorang yang tabah menempuh dugaan hidup dan tidak gentar dan tidak bosan hidup secara solo.Malah anda sentiasa happy solo atau berpasangan.......Anda seorang yang kreatif.Anda mampu mencipta kegembiraan seorang.Tambahan pula, sikap anda yang matang dan optimistic itu mampu menarik perhatian pasangan yg lebih menghormati dan menyayagi anda.Siapa yang tidak kagum dengan orang yang pernah jatuh berkali-kali,tetapi mampu bangun semula dari setiap kegagalannya dan hidup seperti biasa secara normal.....
Harap2 artikel ini dapat membantu rakan2 yang kecewa....nGeee..pepandai jer akuu.... chod..yuuu nak komen apa lak yg niiii....ihikkk

Friday, March 5, 2010

jumaat (5mac 2010)

skang aku kt KLcentral.. tengah tunggu bh hati kesayangan aku sampai... x sbr rasa nye nk jumpa.. baru bape hari lepas aku jumpa, hari aku nk jumpa lagi.. hanye die yang aku ade.. tiada yang lain melainkn die... entah lah.. i miss her so much.... nak tau sape die... sat g die sampai.. hahahaha

Thursday, February 11, 2010

The Beauty of Mathematics and the Love of God!

Just the math part is good enough, the end is even better.

I bet you will NOT be able to read it without sending it on to at least one other person!

I received this e-mail and thought it was pretty cool! Keep scrolling it gets better. J
Beauty of Mathematics!!!!!!!

1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9
+ 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888


Brilliant, isn't it?

And look at this symmetry:

1 x 1 = 1
11 x 11 =
121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 =
1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 =
1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111 = 12345678987654321


Mind Boggling...


Now, take a look at this...

101%


From a strictly mathematical viewpoint:


What Equals
100%?

What does it mean to give MORE than
100%?

Ever wonder about those people who say they

are giving more than 100%?

We have all been in situations where someone wants you to


GIVE OVER 100%...


How about
ACHIEVING 101%?

What equals
100% in life?

Here's a little mathematical formula that might help
answer these questions:


If:


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Is represented as:


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.


Then:


H-A-R-D-W-O- R- K


8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%


And:


K-N-O-W-L-E- D-G-E


11+14+15+23+12+5+4+7+ 5 = 96%


But:


A-T-T-I-T-U- D-E


1+20+20+9+20+ 21+4+5 = 100%


THEN, look how far the love of God will take you:


L-O-V-E-O-F- G-O-D
12+15+22+5+15+ 6+7+15+4 = 101%


Therefore, one can conclude with mathematical certainty that:

While
Hard Work and Knowledge will get you close, and Attitude will
get you there, It's the
Love of God that will put you over the top!

If you find this interesting share it with your friends & loved ones.

Have a nice day & God bless you

Monday, February 8, 2010

terkadang ingin ku tulis semua perasaan....

kata orang rindu itu indah...
namun bg ku ia menyiksakan...
sejenak aku fikirkan...
untuk ku benci saja dirimu...
namun sulit untuk aku lakukan....
pejam mata bila....
bila ku ingin bernafas lega....
dalam angan ku...
aku berada disatu persimpangan...
jalan yg sulit ku pilih...
ku peluk indah hidup ku...
himah yang kurasa sangat tulus
ada dan tiasa cinta...
bg ku tak mengapa...
namun ada yang hilang separuh diri ku....


kadang2 cinta memberikan kita kekuatan untuk hidup... kadanag2 cinta membuatkan kita sesak separuh mati.... kadang2 cinta membuatkn kita buta segalanya, yang ada hanye die....kadang2 cinta membuatkan kita terluka, pedih xterkata.... cinta yang xakn pernah lupus dari dalam diri setiap insan... yang ada hanya die.....

Friday, February 5, 2010

aku rindu sayang kamu

xder ape yang paling indah melainkan dia yang sentiasa ader bersama aku dikala aku memerlukan....

xder ape yang paling menggembirakan tatkala dia sentiasa tersenyum...

xder ape yang paling membahagiakan dikala dia berada disisi melayan kerenah aku....

sememang nyer dia sentiasa dihati aku dan akan sentiasa dihati selamanye....


die yang aku sayang.....



Monday, January 18, 2010

pagi yang indah

pagi nie memang berbaloi-baloi aku bangun pagi... walau pun mmg kebiasaanye klu xbgn mmg pyh nk tdo balik... tp pg nie, aku gumbira sangat bila org yang di tunggu n dinnt tetiba lak msj aku. ffffuuuuuuuhhhhh lega rs nye, bila mn die lak call aku. hilang st rasa rindu yang dah lamam aku simpan dn xkan aku luahkan pd die dah. wlau pun pd hakikatnye aku mmg sayang dan rindu dia... hahahah dugaan yang terlalu berat untuk aku lalui dan hadapi. tahun nie dah msuk tahun ke3 aku kenal ngan die. harapan yng sentiasa ade dlm diri aku, semoga aku dan die sentiasa bersama ke akhir hayat. separuh jiwa ku bersama die. namun aku kene kuat untuk buang ape yang aku rasa sekarang... aku memang gile. semamangnye aku gila... xder sape yg thu ape yg aku fikirkan sekarang. ape yang aku ingin kan. ape yang aku harapkan.

Wednesday, January 13, 2010

Hari yang memenatkan....

penat tol aku.... dari petang smalam aku trainning smpai lah mlm. petang aku maen ngan dak2 team volley kat bmi.. seronok memang seronok maen ngan dorang. lepas maen ngan dorang, mcm biasa tugasan aku amik k.wani kt segambut komuter station. lepas anto die balik aku terus g putrajaya lak untuk trainning ngan team baru aku.. best memang best tp betul2 memenat kan.. aku rasa sebb aku g trainning dengan xmkn paper kot. stakat dengan chees burger mmg xmenghilangkan rs pedih perut lah... last aku mkn semalam kol 11 pg.. then aku mkn blk kol 845mlm... mau nye xpedih perut aku... separuh mati aku dlam court mlm td. mlm nie ader g trainning ganti utk mlm kamis... so mlm nie aku terpaksa tinggal kn buah hati aku dengan frogye lagi.... but really miss u lappy... hahahaha... mlm nie sebelum g maen aku kene mkn dulu... klu tak serve pun xlepas.. xpenah2 aku serve xlepas.. merepek tol aku maen mlm tdi...

Tuesday, January 12, 2010

trip to jelebu

sabtu 9/01/10...
trip to jelebu.. memang best.. sbb dpt mkn buah free.. hahahaha dah lama aku xbuat keje tue.. mcm mn nak wt time musim buah je aku kt kolej g.. mn nk sempat mkn buah.. balik kg jek buah dah abis dah.. tpi yg frust nye aku xleh mkn buah durian.. nk beli yg kt tepi jln tkut lk busuk ke ape ke... jenuh lak nk tukar balik... benda yg paling best bila aku smpai sn.. kepala aku terhantuk kt palang pintu umah... bengong aku jd nye... mau tak bengong kuat tue... 3 hari gak la bru hilang sakit.. hahahaha... but walau apa pun yang berlakukt sana, insya-allah ader rezeki panjang umur aku smpai g lah kat sana... suasana kampung yang memang best... yang joint hari tue amy, nad, angah n alang, n aku as driver... nnt nk g lagi bleh x? hahahahah

ahad 10/01/10
dengan skt kepala yg xilang lagi, pepai bute aku dah g maen futsal lak. untuk blok abg aku tue. joint jje lah ngan ummi hakim... hahahaha. maen ngan org tue.. bukan ape pun, aci sepak je bola tue... hahahaha asal masuk gol sudah... keputusannye.. team aku dpt no 2... dapat medal n duit rm14... hahahaha klaka tol la... next game, nk tumpukan utk volleyball lak. bulan 2 ader tournament yg confirm close putrajaya... best2... harap2 dapat menang.. hhuhuhuhuhuhu my best team..

my first week study

mggu nie, mggu 1st study... memang membosan kan. ape tak nye semalam aku ader 1 klas jek.. hr nie lak ader 3 klas... tp die nye gape... aku siap bleh tdo g kat bilik.. xpe pape pun tue sume mggu pertama.. mggu pengenalan hahahahaha... xder ape yang menarik.. masuk klas dengar sir/mdm membebel then kluar.. skang nie aku tgh tggu klas aku yg kol 1 lak... pg klas kol 8-10 then tggu lak klas kol 1... kol 3 kang ader breifing psl final project lak.. projek aku xjalan2 g... ape nk jadi la ngan aku nie... nape lah aku mls yang teramat sangat nie...
hari nie klu ikut kan result utk appeal yg aku wt hr tue dah klua.... tp bila g tanye kata hari rabu lak... xpe lah.. hari pape pun jnji aku lepas untuk amik paper tue.. klu xlepas mati lah aku.. kene exstand sem... mls tom la... bukan banyak kedit pun aku nk exstand.. xkan la aku nk exstand untuk 6 kreadit hour jek... bosan kot... penin palo aku memikir kan psl study nie.. tapi tulah.. dengki ngan kawan2 nye psl aku gagah kan diri gak utk aku abis kn sisa2 terakhir aku kt sini...
mggu 1st men bola... aku rindu gilos ngan dak2 aku.. dak2 volley aku lah... tiap petang aku mesti turun maen ngan dorang. mn bleh aku tinggal tean aku yang aku bw nie.. tahun nie sukan uniKL maen kt sini.. kami jadi tuan rumah.. so impian aku untuk mengekalkan kejuaran dan sekali gus menyimpan piala pusingan kt sini. hadiah untuk sir razak coach aku yang sempoi... hahahah luv u la sir.... illa, khai, faezah, na, indra, n aku.... aku nk kene cari g sorang utk gnti tmpat izza... harap2 ader g player yg bleh maen mcm izza... jenuh nk mencari player baru... klu dpt yg bleh maen xpe... klu yg nk kene train dr awl mati aku... harap2 k.noe bleh jd pgganti...

Thursday, January 7, 2010

saat paling best bila berada di kampung....


benda yang akan aku lakukan bila aku balik kampung... g bukit bakar mandi air sungai... yang paling best tempat aku jumpa buah hati masa aku zaman memuda dulu... hahahhaha... kt sebelah nie aku lah tue... masih termenung. nak turun ke tak nak.. sejuk tue...masih menikmati keindahan alam sebelum aku masuk kedalam air yang sememang nye sejuk yang amat. klu nak try jom la balik umah aku. kepada sesape yang berminat, umah aku sentiasa terbuka kepada semua...


lihat lah ketengan air yang sejuk nie, mambawa ketenangan kepada sesiapa sahaja yang nerada didalam nye. kesejukan yang menyegarkan setiap badan yang berendam dengan nya. tapi perlu dipastikan anda tidak lah lama sangat tidak berjumpa dengan air. takut lak nanti mati lak hidupan air yang ada bersamanya.....dah pupus lak hidupan terssebut. kawasan agak luas, biasa nye ader kem pada setiap hujung minggu kecuali pada musim tengkujuh.... bleh gak nak buat time tue, tapi takut nanti ader yang terperangkap macam dulu bila ader sekumpulan pelajar yang konon nye nak berkhemah. tapi xbleh nak kluar sebab air sungai naik.. hahahaha tue lah tak dengar orang tua cakap.

yang nie lak adalah sepupu2 aku yang akan aku bawa kemana
saja aku pergi...but bila aku balik ostel xder lah aku bawa dorang nie. yang baju pink tue masitah n yang blakang tue adik die bazil. dorang nie dah mcm adik2 aku dah. nak2 yang blakang tue, manje beno ngan aku. dari dulu smpai skang, dengan aku mesti dengar kata. klu ngan mak die... macam2 alasan die bagi... ade je alasan die... sitah dah abis blaja dah skang die keje kt taska mne tah... tp area kota baru la... yang bazil lak baru masuk darjah 6. ape nk jadi la ngan budak nie. harap2 die dapat keputusan yang bagus dari adik bradik die yang lain.. dapat result bagus, minta je ape yang ko nak.. itu janji aku... pening gak aku nak piki nie... hahahahaha air tue bukan dalam mn pun, sje mengada nak nek pelampung... klu sitah tue yang duduk... pelampung pun tenggelam... sbb dah try aku dah try dulu dah...hahahahha


ni lah kegemaran aku bila aku dah jumpa sungai. duduk kat celah batu yang air nye deras skit. dan aku akan baring... menenangkan jiwa aku bila aku dalam kekusutan. beginilah cara nye untuk aku menguraikan sedikit kekusutan yang membelenggu fikiran. mencari ketenangan dengan kekuasaan tuhan yang maha berkuasa. best dok mcm nie... so nie lah die keje aku bila aku balik kampung.. aku akan keluar mencari air terjun, anak2 sungai yang memang best untuk mandi.. sambil melinhat keindahan alam...







Wednesday, January 6, 2010

air mata aku...


saat ku tutup mataku
hanya kau yg ku pikirkan
ku coba melupakanmu
namun kau tetap di hati
aku merindukanmu
Tuhan tolonglah
ku tak sanggup mengakhiri cintaku


katakan padaku
bagaimana ku melupakanmu
terluka tanpa cintamu
dan ku tak sanggup menghapus air mata

semua yg ku lakukan
selalu mengingatimu
karna satu yg tersisa
tak bisa berpaling darimu

merindukanmu
Tuhan tolonglah
aku tak sanggup mengakhiri cintaku

Saturday, January 2, 2010

KENAPA.......



Ketika
Hati terluka
Kau hadir dengan cinta
Berikan rasa

Ketika
Ku tak perduli
Kasih yang telah kau beri
Selama ini

Saat dirimu tiada lagi di sisiku
Mengapa hatiku rindu...

Kini ku mengerti
Hanya dirimu yang mampu membuatku tetap bertahan
Kini kusadari
Sesungguhnya hatiku memilihmu jadi cintaku

Dan kini terbuka mataku
Saat kehilanganmu...

Selalu
Hanya dirimu
Yang mengisi hatiku
Dengan cintamu

Dan selalu
Ku tak perduli
Kasih yang telah kau beri
Selama ini

Saat dirimu tiada lagi di sisiku
mengapa hatiku rindu...

Kini ku mengerti
Hanya dirimu yang mampu membuatku tetap bertahan
Kini kusadari
Sesungguhnya hatiku memilihmu jadi cintaku

Kini ku mengerti
Hanya dirimu yang mampu membuatku tetap bertahan
Kini kusadari
Sesungguhnya hatiku memilihmu jadi cintaku

Dan kini terbuka mataku
Saat kehilanganmu...

Friday, January 1, 2010

perkenalan pertama-2

petang esok nye aku dpt surat yang menyatakan die memang nak berkenalan dengan aku. siap dengan gambar lagi. semua tue membuatkan aku tak dapat tidor dengan lena. buat beberapa hari kami saling bertukar surat dan bertukar pandang. mata hanya mampu memandang. mulut terkunci rapat tidak ingin meluahkan ape yang dirasa. setiap pergerakan di perhatikan. segala di luahkan di atas sekeping kertas.

setahun kami hanya bercakap melalui kertas. di tingkatan 2 aku mula bergiat aktif semula dengan sukan bola tampar yang memang menjadi permainan paling aku gemari. untuk meneruskan minat aku, aku terpaksa berkorban. terpaksa keluar seawal 8 pagi untuk latihan di sekolah lain dan petang masuk sesi persekolahan di sekolah aku.

2 minggu ia menjadi rutin aku setiap hari. satu pagi, aku melihat kelibat seseorang yang memang aku kenal. tapi aku tak berani nk tegur budak tue. die baru nak belajar main volleyball. memula aku gelakkan budak tue sebab memang die kene buli dan maki dengan teruk oleh abang2 senior. bila aku perhatikan balik, sah die lah orang nye khairul azhar. kesian lak aku tengaok die.. teruk die kene buli. tak sampai hati aku tengok die mcm tue. masa rehat, aku bg tau ustaz (coach yg train aku) yang aku nak ajar die cara main. aku ajar die cara nak 'dig' bola. dalam hati aku memang aku suke sangat lah. time tue je aku bleh nak cakap ngan die. lepas tue mula lah kami membisu. berminggu juga lah baru kami mula berbual. setahun lebih dengan hanya menggunakan kertas dan kini kami mula berbual mesra.

aku tanye die kenapa die joint team tue. jawapan die "saya suke tengok awak mai. dan dengan cara nie saje saya nak dekat dengan awak". serius betul mamat nie detik hati aku yang jahat. tapi itu lah kenyataan nye. dari sehari ke hari yang berikut nye kami makin rapat dan banyak lah gosip2 yang aku dengar lepas tue. di sekolah die lah. bila aku masuk kelas aku memang tak der gosip la yang aku dengar. sebab nye aku ngan die memang tak satu sekolah tapi nek bas sekolah yang sama.

kawan-kawan yang lain semua nye sporting jek. ader je peluang yang dorang bagi kat aku untuk memanja ngan die. bila ingat balik memang kelaka saat tue. tapi satu je yang aku diam kan dengan die. aku makan hati je. sikit pun aku xbagi tau die. sikap die yang suka serkap jarang dan cemburu tak menentu. kekadang aku rasa mcm aku lak yang jadi laki die jadi perempuan. tapi aku diam kan je.. setiap tuduhan yang die cakap aku iye kan sahaja. aku malas nak bertekak. hujung tahun 1996, aku dapat offer untuk mewakili negeri kelantan bawah 15 tahun. aku terima offer tue dan aku masuk team kelantan. dia kecewa sebab tak dapat. lagi pun die budak baru lagi.

dalam masa 3 minggu aku training, ader 3 4 kali die datang tengok. die datang ngan ustaz. tapi memang tak bercakap ape.. ader saje yang x kene di mata die. itu xboleh ini xboleh. last2 aku buat bodoh jek. biar je die balik mcm tue jek... geram di hati tak tertangung..

gaduh lagi ke lepas nie.... tungguuuuu sbb aku xder idea dah mcm mn nak smbung lak kesahh aku ngan eYo(khairul azhar) nie...

perkenalan pertama

1 jan 1995.
Mula melangkah ke sekolah menengah. hari pertama memulakan sesi persekolahan di tingkatan 1. Rasa takut, gelabah mula menguasai diri. sesi persekolahan pada waktu petang. berkumpul di kantin sekolah untuk menunggu pembahagian klas mengikut result upsr. Debaran semakin menjadi-jadi. sentiasa berdoa agar dapat bersama dengan kawan-kawan yang lain. "haryati maasom" terdengar nama ku di panggil. tersentap jantung ku bila nama di panggil. sedangkan rakan2 yang lain masih di kerusi. terpaksa ku gagah kan diri untuk melangkah mengikut teman2 baru yang sekelas dengan ku... kelas ke2 pandai... tapi aku xder lah pandai mana pun. 1A2 sekolah menengah hamzah machang. kelas yang akan aku lalui selama setahun bersama teman-teman baru. 6pm mula bratur di luar klas untuk balik.. masa yang paling menyeronokkan dapat naik bas sekolah untuk balik rumah.

seperti hari2 yang sebelum nye 1230pm naik bus untuk kesekolah dan balik 6pm. mata ku terpandang dengan seorang budak lelaki yang tidak sama sekolah ngan aku. memula aku abaikan jelah.. mungkin silap kot mata aku nie.. sebab aku memang suke memandang ke merata tempat..
esok nye, time balik sekolah sewaktu nk tggu bas tue melintas kt depan aku nie, sebelum aku melintas jalan. ader plak budak yang kurang hajar rok baling batu kt aku.. sekali kene kt kepala aku lk tue... sakit bukan main lagi... tapi aku abai kan je lah.... hahahaha.. begitu lah dengan hari2 yang berikutnye...ader saje benda yang nak dibaling kn.. dalam pada ms yang sama aku mencari gak sapekah gerangan budak yang nakal tue..

bila di perhatikan dak yg sama jek yg duduk di tmpat duduk paling blakang dan memang die lh yang selalu perhatikan aku. wow.. macam x pecaya la plak. tapi itu lah kenyataan. tapi hati aku tetap panas sebab ape yg die baling tue menyakit kan kepala aku... entah mcm mn tah aku termaki die lak... esok nye bukan batu yang di baling tapi bunga lak yang di tabur.. dah jadi mcm citer industan la plak.. hahahaha...

segela benda yang aku alami aku ceritakan pada teman baik aku, wani. dia memang cukup hangin dengan budak tue. macam nasihat die bagi kat aku. smpai lah yang terbaru aku kata budak tue tabur bunga.. tekedu kawan aku tue. seperti biasa die masih di tempat yang sama. aku hanya mampu tersenyum bila terpandang die. bila mata bertentang mata.. hahahaha.. hati mula terusik, jantung berdegup kencang. fuuuhhhh bepeluh aku di buat nye. seperti biasa, mesti ader benda yang menyinggah di kelapa ku, tapi petang tue kertas saje yang di buang.. aku biarkan je lah benda tue kat situ...

malam nye aku ter fikir, kenape kertas yang di baling.. huhuhuhuhuhu... esok nye semasa menunggu bas sekolah, aku ketempat kejdian untuk mengutip kembali kertas tersebut. dan alang kah terkejut nye aku bila membaca tulisan yang ada di situ. "boleh saya berkenalan dengan awak" ikhlas khairul azhar. hati mula berbunga-bunga. tengah aku tersenyum2 bas aku sudah sampai. aku mencari die dalam bas tapi xnampak pulak di mana die. mungkin keadaan bas yang sesak menyebab kan die terlindung.

sampai di sekolah macam biasa aku akan menceritakan semua nye pada wani. die bagi tau aku yang die nak balas surat tue. aku ikut kan saja walau hati aku mengatakan tidak. petang lepas abis sekolah wani bagi kat aku ape yang die tulis untuk aku bg pada budak tue.. aku baca isi nye. mcm2 benda die tulis... termasuk lah memaki dak tue.. bila baca balik, aku kesian lak nak bagi kat die. jadi, aku mengambil keputusan untuk menyimpan saje ape yang di tulis tue. sebenar nye ms dalam klas tadi aku dah tulis siap2 dah... hahahaha seronok tol hati aku... bila tiba masa nye, aku bagi benda tue kat die dengan cara yang sm... membaling kembali kertas tersebut kt die...
huhuhuhuhu.... sekali terkedu bie bila aku wt mcm tue...
hahaah

petang esok nye, cube teka ape yang aku dapat?