Tuesday, March 30, 2010

sakit tekak melanda.....

tak penak aku sakit tekak sampai mcm nie skali... sakit yang teramat sangat... nk bercakap pun mls rasa nye.... smpikn aku tdo pun strepsil dlm mulut.. nasib xtecekik... pape pun aku rindu ngan sayang aku... sayang aku majuk mlm nie... silap aku.. bukan silap die pun..
sayang kakak minta maaf k... kakak dah xdy nk becakap dah.. skt sgt2.. so pape hal nnt just msg je... xdok hal la...

Monday, March 29, 2010

volleyball@ukm bangi...

2 hari yang cukup memenat kn bila bua hari berhempas pulas untuk mencapai satu hajat yang tidak kesampaian.... bila mana kami kalah di semi final.. walau ape pun yang berlaku... game 2 hari lepas mmg best... team bersatu untuk mencapai satu matlamat yang sama... tapi bila ader 1 2 kesilapan itu biasa.. xder ape yang bleh aku katakan bila ade player yang dah kene aim... huhuhuhuhu... pape pun harap2 game akan datang kami cukup 1 team... hahahahha... setiap kali maen... mesti ade yang x cukup..

Thursday, March 25, 2010

kenangan masa pektikel kt TNBD cwgn kecil Machang

time nie last day punch card... kol 330 aku dah cabut dah.. mcm2 alasan aku bagi kat forman tue untuk aku balik awal.. patutu nye kene balik kol 5, oleh kerana fomen aku tue bek hati dapat la aku balik awal. yang best nye time tue, balik berjemput tue.. nak tau sape yg jmput biarlah ia mnjdi kenangan... hahahaha... mlm nye nek bus same ngan die huahuahua... time 2 baek g.. tapi sekarang tidak lagi...


dak 2 org nie la yg slalu kacau aku time keje.. pape hal ade je nk cite ngan aku.. nak mengadu la konon.. yang baju putih tue nm die mcna.. die la dak yang paling kepoh skali.. tpi yang best nye time first die datang reigster kt office tue, bleh lak die nek tdo kat surau office.. nek hangin gak la aku.. maklum la, time tue aku masuk awal seminggu je.. tue yang hangin sket tue.. senior la katakan.. yang bajet ayu tue plak, adah.. die nie student degree uniten.. bapak die keje kt tnbd tanah merah.. tue yang senang je die nk training kt tnb... die lg la... die masuk 2 minggu sebelum aku abis.. sempat gak la bermesra2 ngan die... huhuhu


hati xtentu arah bila....

hati xtentu arah bila.....
dah nak abis study nie... tapi xpham ape yang diajar.. jenuh nak fahamkan.. xlama g dah nak final.. mcm mn la aku nk jawab soalan final nnt.. aku betul2 risau...

hati xtentu arah bila....
final projek xjalan.. ape nk jdi ngan projek tu pun aku xtau.. nak wt hardware lagi.. nak wat program g... nek pening palo aku

hati xtentu arah bila....
hati merindui orang yang disayang... fikiran hanya ingat die saje.. xde ape yang difikirkan melainkan die.. xder sape yang disayangi melainkan die... amu amt merindui die....

hati xtentu arah bila.....
dah lama aku xmaen volley... dah lama beno aku xmaen nie.. harap2 hujung minggu nie aku dapat maen dengan baek...

Tuesday, March 23, 2010

kerinduan yang menggila....


kenapa mesti ada rindu... kenpa mesti ada sayang... kenapa semua nie mesti ada... sesungguhnya aku amat merindui diri nya.. setiap saat.. setiap detik.. aku hanya memikirkan tetang diri nya... sungguh istimewa die dalam hidup aku... hanya itu yang mampu aku ucapkan... aku amat merindui diri mu... setiap minggu mesti ade sahaja alasan untuk aku berjumpa dengan diri nya... tidak boleh tidak.. aku mesti mencari die.. wlau kemana die pergi... aku merindui diri nye....... die yang aku sayang...

Sunday, March 21, 2010

Antara benci dan suka

Antara benci dan suka ada satu garisan pemisahdan garisan itu adalah menyampah sedikit terlajak menjadi suka dan sedikit terlebih bakal menjadi benci

Bila aku sakit hati dengan orang,maka aku suka kan rasa ini.Aku bimbang terlebih benci akan menyebabkan cinta.dan jangan lupa terlebih cinta akan menyebabkan benci.Bila benci,aku tak akan cakap langsung dengan orang tu.elak dari dia seumur hidup.tapi kalau menyampah,still boleh be a friend to him,but not too close,still ada limit pemisah.dan boleh interaksi atas sebab-sebab munasabah.MAsih berharap aku tak akan melepasi garisan menyampah itu.Kita masih kawan,walaupun.............

Tips melupakan seseorang

Cara terbaik untuk melupakan seseorang.
1.Jauhkan diri daripada jumpa dia
2.Jangan contact dia.
3.Delete nick dia from YM korang.
4.Hindarkan diri dari "lepak" dengan dia.
5.Tak yah laa dok cerita pasal dia 24 jam.Hal ini mungkin akan menggembirakan anda di saat anda bercerita tuu tapi kesan jangka panjang ialah, dengan mengingati dia , hati anda yg terluka itu akan bertambah dalam lukanya..
6.Kalau boleh delete Friendster dia skali agar profile dia tak muncul kat FS korang everytime dia update FS.
7.Fikirkan semua sifat-sifat buruk dia yang korang rasa tak worth pun untuk diminati
8.Stop thinking that he/she is sweet. Tak de sweet nye derrr orang yang tak nampak keistimewaan kita kan.....
9.Ingat...hanya sayang orang yang sayang kita sahaja.
10.Berusaha untuk buang terus dia dari ingatan.
11.Tak yah laa nak "berkawan" dengan dia dengan harapan dia akan merubah fikiran.Kalau boleh lupakan dia terus dan anggap je dia dah mati.
12.Tumpukan perhatian kepada life anda.
13.Anggap sahaja bukan anda yg bermasalah tapi dia.
14.Tok sah laa letak org yg tinggalkan kita or treat kita cam sampah sebagai ratu/putera hati kita.Pertama,orang yg lukakan kita tak layak punmendapat tmpt yg istimewa dalam hati kita.Kedua,kalau anda tak buang org tu dari hati korang,korang akan terlepas cinta lain yang mungkin lebih hebat daripada ex korang yang sah2 tak sayangkan korang tu.
15.Akhir sekali tabahkan hati dan sentiasa ingat mana2 lelaki/perempuan pun bertuah memilih anda sebagai teman hidup kerana anda adalah seorang yang tabah menempuh dugaan hidup dan tidak gentar dan tidak bosan hidup secara solo.Malah anda sentiasa happy solo atau berpasangan.......Anda seorang yang kreatif.Anda mampu mencipta kegembiraan seorang.Tambahan pula, sikap anda yang matang dan optimistic itu mampu menarik perhatian pasangan yg lebih menghormati dan menyayagi anda.Siapa yang tidak kagum dengan orang yang pernah jatuh berkali-kali,tetapi mampu bangun semula dari setiap kegagalannya dan hidup seperti biasa secara normal.....
Harap2 artikel ini dapat membantu rakan2 yang kecewa....nGeee..pepandai jer akuu.... chod..yuuu nak komen apa lak yg niiii....ihikkk

Friday, March 5, 2010

jumaat (5mac 2010)

skang aku kt KLcentral.. tengah tunggu bh hati kesayangan aku sampai... x sbr rasa nye nk jumpa.. baru bape hari lepas aku jumpa, hari aku nk jumpa lagi.. hanye die yang aku ade.. tiada yang lain melainkn die... entah lah.. i miss her so much.... nak tau sape die... sat g die sampai.. hahahaha